Zeg je badkamerinspiratie, dan zeg je Sawiday! Het vinden van de perfecte stijl voor badkamer of toiletruimte aan de hand van een moodboard is een dagelijkse bezigheid geworden in de showrooms van Sanitairwinkel.nl & Sawiday.be. Met het bij elkaar zoeken van tegels, kranen en accessoires wordt er makkelijker een stijl gevonden. Reden genoeg om aan de vraag van de klant te voldoen en de focus te leggen op inspiratie en styling, waarbij moodboards de hoofdrol spelen.

Showroom Breda: Visualisatie voorgevel

Moodboard-dagen

Met het oog op deze nieuwe focus heeft Sanitairwinkel.nl een ‘Moodboard-Event’ georganiseerd. Dit bleek een schot in de roos! Het eerste moodboard-event vond plaats op vrijdag 18 juni en was een groot succes. ‘Ik vond het echt heel leuk om te doen. Ik vond het heel verrassend en ook een andere uitkomst dan ik had verwacht,’ aldus een van de deelnemers die tevreden terugblikt.

Het tweede event volgt op 25 juni in de showroom in Breda. De aanmeldingen stroomden binnen en de twee dagen zaten al snel volgeboekt. Het idee van het moodboard-event is om de stijl even helemaal centraal te zetten. Een uur lang wordt er, onder het genot van een hapje en drankje, samen met een ‘huis-stylist’ compleet gefocust op het neerleggen van een moodboard in eigen smaak.

Steeds meer vraag om inspiratie

Waar men vroeger vaak ging voor een basic witte badkamer met chromen kranen, kiezen steeds meer mensen tegenwoordig voor een badkamer die qua inrichting past bij de rest van het huis. Niet zo gek dus dat de vraag naar inspiratie groter wordt. Een perfect moment voor Sanitairwinkel om hier op in te springen door middel van een moodboard-event. Verspreid over twee dagen waren er 16 plekken beschikbaar om samen met één van de ‘huis-stylisten’ een moodboard samen te stellen.

Moodboardtafel in elke showroom

Sawiday zet vol in op deze nieuwe vraag naar inspiratie en is in een razendsnel tempo alle showrooms in Nederland & Belgie aan het voorzien van moodboardtafels. Dit geeft klanten de mogelijkheid om ook buiten dit event om hun eigen stijl te ontdekken en samen te stellen in de showroom. ‘Daarnaast zijn we bezig met een applicatie die de stylist in staat stelt om met een druk op de knop een foto van het moodboard te maken. Deze foto kan vervolgens worden bijgevoegd in een offerte. Daarnaast biedt deze foto marketingtechnisch natuurlijk ook tal van gave mogelijkheden.’ aldus Jeroen Heijsen, marketingmanager bij Sanitairwinkel. ‘Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd ansichtkaartje met het moodboard van de klant.’ Via Instagram deelt Sanitairwinkel ook wekelijks moodboards ter inspiratie.

User generated content

Naast het feit dat Sawiday op deze manier de klant helpt met samenstellen van de perfecte badkamer, zorgt dit event en de moodboardtafel er ook voor dat de klant het bedrijf helpt met de marketing. ‘Klanten zijn ongelofelijk trots op hun creatie en delen dit maar al te graag, is het niet op social media, dan is het wel in persoonlijke kring. Betere reclame kunnen we niet krijgen. Er zitten soms hele mooie creaties tussen die andere klanten weer inspireert,’ aldus Heijsen. Sanitairwinkel zet al een geruime tijd in op user generated content, klanten die een badkamer hebben gekocht worden gemotiveerd om het eindresultaat te delen, een succesformule want het aantal foto’s op de speciaal daarvoor ingerichte pagina is eindeloos https://www.sanitairwinkel.nl/mijnsanitair

 Switch van adviseur naar stylist

Om de klanten goed van dienst te kunnen zijn bij het creëren van een stijl voor hun badkamer, kruipen de verkoopadviseurs van Sanitairwinkel steeds meer in de huid van stylist. Hierdoor krijgt elke klant het beste advies en gaat diegene naar huis met een prachtige droombadkamer. Stylisten die zich willen specialiseren in de sanitaire ruimtes zijn ook zeker welkom om te solliciteren bij Sawiday, want de vraag naar inspiratie voor een badkamer is nog nooit zo groot geweest.

Dat smaakt naar meer

Het eerste moodboard-event in de showroom in Arnhem verliep voorspoedig en werd positief ontvangen. De mooiste moodboards werden samengesteld en er werd genoten van een hapje en een drankje. Gezien het succes van dit eerste moodboardevent, wat binnen no-time vol zat, zal dit event in de toekomst ook in andere showrooms van Sanitairwinkel worden georganiseerd.