In België heet Sanitairwinkel voortaan Sawiday. Het Nederlandse Sanitairwinkel is in België bekend onder twee namen: Sanitairwinkel in Vlaanderen en Magasin Salle de Bains in Wallonië. Nu is de naam Sawiday gekozen om onder één naam klaar te staan voor alle Belgische klanten. Ook wordt hiermee de weg vrijgemaakt voor internationale groei. De naamswijziging gaat gepaard met een nieuwe slogan: “Badkamers voor elke dag.”

Showrooms en webshop

Sawiday Belgie heeft twee showrooms: een in Schoten en een in Zaventem. Daarnaast is het bedrijf online actief met een webshop (www.sawiday.be). De klanten zullen weinig merken van de naamsverandering. De grootste zichtbare wijziging is het nieuwe logo dat de komende periode overal zal worden aangepast. Ook de online klanten zullen weinig merken van de naamwisseling, de webshop is tweetalig ingericht en dus toegankelijk voor zowel de Franstalige als Nederlandstalige klanten.

Sanitairwinkel Belgie

Van moodboard tot badkamer
De nieuwe naam past bij het vernieuwde imago van Sanitairwinkel. Eerder veranderde Sanitairwinkel al naar een warmere huisstijl en de komende periode worden ook de showrooms compleet vernieuwd. Het bedrijf creëer nu zowel online als offline steeds meer inspiratie die klanten helpt bij het samenstellen van een badkamer. Kom met een moodboard naar de winkel en er rolt een perfect passende badkamer uit, die ook nog eens scherp is geprijsd. Ook wordt het binnenkort mogelijk om samen met een stylist een moodboard te creëren “We veranderen van een winkel vol sanitaire producten in een winkel waar jouw badkamer stijl bepaalt en je daarmee dus een badkamer kiest die je elke dag opnieuw gelukkig maakt,” aldus directeur Rob van Laarhoven.

Uitstekend serviceniveau

Sinds de oprichting stelt Sanitairwinkel haar klanten altijd centraal. Dit is terug te vinden in een uitstekende klantenservice, geen kleine lettertjes of opdringerige verkopers, maar eerlijke prijzen en een transparant advies. Sanitairwinkel ziet de grootste groeikansen in het verder uitdragen van deze uitstekende service. Van Laarhoven: “Wij van Sanitairwinkel zijn bescheiden, roepen niet hoe goed we zijn en gaan niet mee in het reclamegeweld op tv en radio. Maar we willen natuurlijk wel graag dat iedereen dit weet. De komende periode zullen we dan ook iets meer gaan werken aan onze naamsbekendheid.”

Sanitairwinkel/Sawiday

‘Sawi’ is een samenvoeging van ‘sanitair’ en ‘winkel’. De toevoeging ‘day’ komt voort uit het feit dat we allemaal onze dag starten en eindigen in de badkamer. Eerder dit jaar ging de Franse Magasinsalledebains.fr al over op de naam Sawiday. In Nederland blijft de naam voorlopig Sanitairwinkel. Deze naam heeft het bedrijf in de afgelopen jaren veel gebracht, met name op het gebied van Google vindbaarheid. “Zomaar veranderen is dus een risico. Maar in de toekomst is een naamsverandering in Nederland niet volledig uitgesloten.”