Het Coronavirus houdt de gemoederen flink bezig. Overal worden maatregelen getroffen om fysiek contact zoveel mogelijk te beperken. Ook Sanitairwinkel doet haar best. De Nederlandse showrooms zijn nog geopend, maar een face-to-face adviesgesprek kan natuurlijk beter vermeden worden. Sanitairwinkel biedt daarom advies op afstand aan: een telefonisch consult waarbij klanten al hun vragen over hun nieuwe badkamer of toilet kunnen stellen!

Een nieuwe badkamer vanuit huis

De tijd die we nu verplicht thuis doorbrengen, proberen we natuurlijk zo nuttig mogelijk te besteden. Veel mensen gebruiken deze tijd om bepaalde klussen in huis aan te pakken, zoals een lekkende douchekraan of een klapperende toiletbril vervangen. Daarnaast is het een goed moment om na te denken over de verbouwen waar je al een tijdje over nadenkt. Deze zaken bespreek je natuurlijk het liefst met een specialist. Sanitairwinkel biedt daarom advies op afstand aan, waarbij de verkoopmedewerkers de klant telefonisch te woord staan. Tijdens zo’n gesprek kunnen klanten al hun vragen over hun potentieel nieuwe sanitair stellen, zonder risico op besmetting.

Producten bekijken via een beeldscherm

Het adviesgesprek kan eventueel als videocall plaatsvinden, waarbij de adviseur en klant elkaar via een beeldscherm kunnen zien. De adviseur kan zo producten uit de showroom laten zien, zonder dat de klant daar fysiek aanwezig hoeft te zijn. Bovendien kunnen de klant en adviseur hun schermen met elkaar delen, waardoor de klant bijvoorbeeld een tekening kan laten zien. Soms nemen klanten, zoals jonge stellen, familieleden mee naar het adviesgesprek. Ook daar is aan gedacht, want eventueel kunnen meerdere mensen aan de videocall deelnemen.

Showrooms in België gesloten

Sanitairwinkel heeft niet alleen meerdere vestigingen in Nederland, maar ook in België. Gisteren werd bekend dat alle winkels in België dicht moeten blijven. Online bestellen via de Belgische webshop is nog wel mogelijk, maar alle showrooms daar zijn dus gesloten. Het aanbieden van advies op afstand is niet alleen een goede manier om fysiek contact te vermijden, maar ook om de verkoopadviseurs in België aan het werk te houden. Een win-winsituatie!